gianfranco

De chef-kok en naamgever van dit ristorante is een geboren en getogen Italiaan. Hij is opgegroeid op het eiland Sardinië in de Middellandse Zee, vanwaar hij zijn liefde voor verse ingrediënten en in het bijzonder vis vandaan heeft. En natuurlijk, zou ook hij geen echte Italiaan zijn, als ook di Mama geen rol in de ontluikende liefde voor het bereiden van maaltijden heeft gespeeld.


menukaart

Na wat rondzwervingen langs verscheidene 'ristorantes', alwaar hij befaamd werd om zijn kunsten, is hij in de herfst van 2011 chef-kok geworden van zijn eigen ristorante. Dagelijks struint hij stad en land af om zijn gasten verse producten voor te schotelen. Zoals de vaste gasten vast wel zal zijn opgevallen aan de olijf-afbeeldingen in het restaurant, is hij ook erg gesteld op het gebruik van een uitstekende olijfolie, één van de belangrijke ingrediënten van de Italiaanse keuken.


gianfranco

Typische Italiaanse gerechten zoals die door Gianfranco bereid worden zijn bijvoorbeeld de insalata caprese, de carpaccio, ossobuco, de pasta’s bolognese, carbonara en de lasagne. Voor de altijd vers bereide pizza’s heeft hij een echte pizzaiolo aangesteld, wie de bodem vers bereidt en met speciaal geselecteerde ingrediënten als salami, oregano en basilicum, een pizza zoals bijvoorbeeld de Koninklijke Margherita, een onovertroffen smaak geeft.


dessert

Ook van het bijzondere tussengerecht scroppino weet Gianfranco een feestje te maken en tenslotte, wederom de met zorg bereide tiramisu of tartufo laat een maaltijd in authentieke stijl eindigen. Zoals een goed gastheer betaamt, creëert Gianfranco de mogelijkheid om de avond te besluiten met koffie, thee, espresso of cappuccino met daarbij een digestief zoals limoncello.

sluiten